Even een minder leuk bericht…

Hallo lieve mensen! Normaal gesproken heeft deze site een hele positieve insteek, maar vandaag heb ik voor de verandering helaas een wat mindere mededeling die ik graag met jullie wil delen. Vorige week ging ik namelijk voor een semi-preventief onderzoek naar het ziekenhuis, maar tot mijn grote schrik bleek daar helaas uit dat ik zomaar darmkanker heb… bah. Kennelijk is dat heel bijzonder voor mijn leeftijd (ik ben 39), maar dat verandert natuurlijk niets aan het resultaat. Ik zit in de achtbaan en moet er nu aan geloven!

Gelukkig is het over het algemeen waarschijnlijk wel nog te genezen (ik zit in alarm stadium 3 van de 4), dus dat is nog wel goed nieuws. Alleen gaat het ongetwijfeld wel een hele pittige en spannende tijd voor mij en mijn gezinnetje worden hier. Als het goed is hoor ik morgen meer over het behandelingsplan, maar dit zal ongetwijfeld uitdraaien op een operatie en chemo/bestraling, al is de volgorde en hoedanigheid nog niet bekend. Maar dat mijn leven op zijn kop staat en nog wel een paar extra salto’s zal gaan maken, dat is wel zeker. En niet te vergeten het leven van mijn lieve gezinnetje met mijn vrouw en zoontjes van 9 en 4, voor hen is het allemaal net zo naar, alleen dan vanuit een ander perspectief. Hopelijk voor iedereen komen we er straks gezond weer uit.

Maar goed, waarom vertel ik dit nu hier zo openbaar aan jullie? Nou, als het aan mij ligt begin ik natuurlijk zo snel mogelijk aan die behandeling. Ik heb geen idee hoe ik hier doorheen zal komen en wat er op me afkomt, maar ik kan me zo voorstellen dat dit best wel zwaar gaat worden en dat ik dan niet meer zo betrouwbaar aan mijn Alcoholvrijheid & Rookvrijheid sites en apps kan werken als ik dat zou willen. En daar wil ik jullie met dit bericht graag even op voorbereiden.

Ik voel me nu lichamelijk nog helemaal goed hoor, en daarom ben ik in deze laatste gezonde dagen voor de behandeling nog alles op alles aan het zetten om een laatste (Android) update uit te brengen van de apps. Die moet ervoor zorgen dat, wat er ook met me gebeurt, de apps sowieso nog een jaar probleemloos op jullie telefoons zal blijven draaien, en wellicht langer. Ik heb daarbij wel de hulp van een professionele ontwikkelaar in moeten kopen omdat ik er zelf op dit moment de tijd en focus echt niet voor heb, maar dat is me het meer dan waard en alles lijkt goed te werken (de RV update is al gelukt, AV komt een dezer dagen). En als dat klaar is kan ik mijn apps voorlopig met een gerust hart loslaten. Als ik weer gezond ben kan ik verder met eventuele bugs en nieuwe features, maar nu even niet. En natuurlijk die community die ik eerder aankondigde. Ik vrees dat ik mijn belofte om die dit jaar te maken zal moeten breken, maar de wens heb ik nog altijd. Hopelijk kan ik die snel afmaken!

En dan zijn er natuurlijk nog de wekelijkse Alcoholvrijheid-ervaringsverhalen! Die komen helaas ook even in gevaar. Het kan zijn dat ik tijdens de chemo alle tijd heb om eraan te werken hoor, maar ik wil me liever nergens toe verplichten dus hou er rekening mee dat ze de komende tijd misschien even wat minder vanzelfsprekend kunnen worden of even helemaal niet verschijnen. Ik heb er nu nog 5 klaarstaan dus tot halverwege november kunnen ze gelukkig blijven komen (misschien niet op social media of via een notificatie, maar ik zal ze automatisch publiceren op alle volgende zaterdagochtenden, dan verschijnen ze wel in de Alcoholvrijheid app), maar ik beloof niet dat ik nieuwe zal blijven uitwerken en klaarzetten voor de periode daarna. Alleen als ik daar energie en zin voor heb… laten we het hopen, en anders komen ze weer als ik er weer bovenop ben!

Dus dat allemaal. Sorry als ik jullie wat heb laten schrikken maar het is even niet anders. Ik reken erop dat ik hier weer gezond uitkom en ik zie jullie straks gewoon weer terug in gezondere tijden, maar tot dan is het helaas even wat het is. Ik kan niet anders dan deze sites even op een lager pitje zetten, maar weet dat ik er alles aan ga doen om straks weer in volle kracht terug te keren. We gaan ervoor! En wie weet, misschien valt het mee en merken jullie er niet zo veel van, maar ik hou voor de zekerheid toch graag een slag om de arm in deze onzekere tijden.

Misschien dat ik op de facebook pagina’s van AV en RV soms een update plaats, maar mocht je geĂ¯nteresseerd zijn en meer op de hoogte willen blijven, dan nodig ik je van harte uit om mijn updates te gaan volgens op mijn site ‘Wateengast.nl‘. Daar plaatste ik vroeger elke dag een melig stukje, maar die site ga ik nu afstoffen en gebruiken voor updates over dit avontuur, zodat ik iedereen daarnaartoe kan verwijzen en niet iedereen afzonderlijk berichtjes hoef te blijven sturen. Dat scheelt een hoop administratie en energie lijkt me zo! Het eerste verhaaltje staat hier al klaar. Heerlijk om die bende ook even van je af te kunnen schrijven…

Tot zover dit matige bericht! Bedankt voor jullie begrip en ik duim natuurlijk dat alles snel weer helemaal de oude wordt hier. Want geloof me, ik vind het allemaal maar niks dit đŸ˜‰

Hele lieve groet, en zoals altijd: heel veel succes met stoppen!

Jullie kunnen dit, dus ik vast ook đŸ˜‰

x Rein