Rookvrijheid gaat natuurlijk vrolijk door in 2023!

Hallo allemaal! Hierbij op de valreep van 2022 nog even een hartelijke groet naar iedereen die de afgelopen tijd de Rookvrijheid app heeft gebruikt. Heel erg bedankt daarvoor, superleuk dat jullie dat doen! En ik hoop oprecht dat jullie net zoveel plezier beleven van de app als dat ik beleef van het maken ervan. Als nerd is het echt waanzinnig leuk als mensen ook echt met je code aan de slag gaan, dus puur en alleen die app te installeren maak je mij al een gelukkig mens. Dank daarvoor!

Tegelijkertijd hierbij ook een heel warm welkom aan iedereen die de app rond de jaarwisseling heeft geïnstalleerd. Traditioneel zijn er natuurlijk heel veel mensen die op 1 januari stoppen met roken (en/of drinken), en daarmee zie ik ook elk jaar weer een linke bump in de statistiekjes van het aantal mensen dat de app installeert. Heel erg leuk om mee te maken, en ik hoop dat jullie de app nog lang zullen gebruiken. In elk geval onwijs veel succes met stoppen. Jullie kunnen dit!

Dan een update van mijn plannen voor volgend jaar, want ik zit natuurlijk absoluut niet stil hier hoor! Naast de tips en ideeën die ik af en toe via dit formulier van gebruikers krijg, heb ik zelf namelijk ook nog tal van ideeën om de app en Rookvrijheid naar een hoger niveau te tillen. De grootste vernieuwing die ik wil gaan ontwikkelen is een compleet nieuw sociaal platform voor mensen die stoppen met roken. Dit ga ik parallel ontwikkelen met een platform Alcoholvrijheid, en het idee is dat je hier straks terecht kunt om met gelijkgestemden te verbinden en eventueel vragen, zorgen of tips te delen. Een beetje zoals het bekende Facebook, maar dan voor mensen die willen stoppen. Hoe leuk is dat?

Daarnaast hoop ik meer tijd te kunnen maken om te gaan schrijven voor Rookvrijheid, maar dat is nog een beetje afhankelijk van mijn thuissituatie. Ik heb namelijk 2 kleine kindjes, waardoor ik niet zo heel veel tijd overhou voor mijn eigen hobby’s. Nu plaats ik ook al elke week een nieuw ervaringsverhaal op Alcoholvrijheid, maar zoiets zou ik natuurlijk ook graag voor Rookvrijheid willen gaan doen. Ik hoop dat ik iets meer ruimte krijg daarvoor in het komende jaar, maar wat dat betreft hou ik nog even een slag om de arm. Eerst het sociale Rookvrijheid platform, maar weet in elk geval wel dat dit iets is dat hoog op mijn verlanglijst staat!

Daarnaast wil ik hierbij graag nog even een hele hartelijke hulde geven aan die vriendelijke helden die helemaal vrijwillig een donatie hebben gedaan. Jullie zijn werkelijk te gek! Los van dat ik hiermee uit de kosten van de webhosting en de appstores kan komen, motiveert dat natuurlijk enorm om vooral op deze voet door te blijven gaan. Jullie bewijzen dat je een app echt niet helemaal vol hoeft te plempen met irritante reclame om uit de kosten te komen, en dat vind ik echt te gek en zal ik dus ook zeker zo blijven doen. Door jullie blijft Rookvrijheid voor altijd gratis voor iedereen, ook voor de mensen die wat minder te besteden hebben. Beloofd!

En dan, nu ik toch bezig ben, zou ik op de valreep toch graag nog een brutaal verzoekje willen doen. Voor een app zijn reviews in de appstore namelijk best belangrijk, en daarvoor kan ik er zeker nog wel wat gebruiken. Mocht je nu dus tevreden zijn met de app, zou je dan misschien willen overwegen om een paar seconden van je tijd te geven door in de appstores van Apple (iPhone) of Google (Android) een leuke review te willen geven? Door 5 sterren aan te tikken komen er meer nieuwe mensen in aanraking met de apps, en wie weet help je daar indirect dan weer andere mensen mee tijdens het stoppen!

Dus mocht je dat willen doen: heel graag! En mocht je zelfs nog meer willen doen om Rookvrijheid te ondersteunen, dan zou ik het uiteraard helemaal waanzinnig vinden als je hier een kleine donatie zou willen doen. Maar alleen als je wilt hoor, niks moet. Je maakt er alleen iemand een hele blije ontwikkelaar van 😉

Zo, dat waren al mijn brutale verzoekjes voor dit jaar. Rest mij niets anders dan jullie een geweldig mooi en vooral gezond nieuwjaar te wensen. Maak er wat van met zijn allen!

Hele hartelijke groet,
Rein